καλοκαιρινοί προορισμοί

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς (πήρε το όνομα αυτό από το σχήμα της) είναι από τις πιο ξακουστές και όμορφες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Σε απόσταση λίγων μόλις λεπτών από το Κορυφάσιο, θα τη βρείτε εύκολα ακολουθώντας τις ταμπέλες. Κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες πολλών χωρών αλλά και από ντόπιους. Πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Παλιόκαστρου, γεγονός που την έχει "σώσει" από την υπερεκμετάλλευση και την καταστροφή. Μία από τις λίγες φυσικές παραλίες που ευτυχώς δεν έχει επέμβει ο ανθρώπινος παράγοντας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Πολυλίμνιο

Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Κορυφάσιο στο δρόμο προς Μεσσήνη - Καλαμάτα, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς ο τοπικός δρόμος τους βγάζει δίπλα από άλλες λίμνες.

Η πρόσβαση στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος είναι εύκολη, καθώς βρίσκεται μεταξύ Πύλου και Μεσσήνης. Στο ενδιάμεσο και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Καζάρμα υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στην κοινότητα Χαραυγή και στον τελικό προορισμό του Πολυλιμνίου.

Η περιοχή παρουσιάζει σπάνια φυσική ομορφιά και αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος ειδικά το καλοκαίρι. Για όποιους όμως κολυμπήσουν χρειάζεται προσοχή λόγω έλλειψης άνωσης. Ειδικά για τα μικρά παιδιά.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Παραλία Ρωμανού

Η παραλία Ρωμανού, βρίσκεται δίπλα στο ομόνυμο χωριό. Είναι μια κλασσική μεσσηνιακή παραλία με θέα στο Ιόνιο και έχει μόνο άμμο. Στην ουσία πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, η μία δίπλα στην άλλη. Πρόσφατα χτίστηκε εκεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για ξένους τουρίστες.Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Παραλία Πετροχωρίου

Η παραλία του Πετροχωρίου βρίσκεται λίγο μετά το χωριό Πετροχώρι. Είναι ανάμεσα στη Βοϊδοκοιλιά και στην παραλία Ρωμανού. Ένα μεγάλο κομμάτι της, έχει ψιλό χαλίκι κάτι το οποίο την κάνει ξεχωριστή. Έχει αρκετά βράχια και προσφέρεται για ψάρεμα.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Παραλία Ντιβαρίου

Η παραλία Ντιβαρίου βρίσκεται μεταξύ της Γιάλοβας (μια μικρή πόλη μεταξύ Πύλου και Κορυφασίου) και της Βοϊδοκοιλιάς. Έχει τεράστια έκταση και είναι προστατευόμενη περιοχή λόγω του υγροβιότοπου που υπάρχει εκεί. Στο τέρμα της παραλίας θα βρείτε ευθεία μπροστά σας το μονοπάτι που οδηγεί στο Παλιόκαστρο. Στα αριστερά το νησί Σφακτηρίας όπου έγινε η περίφημη ναυμαχία που καθόρισε την Ελληνική ιστορία το 1827. Όλη η περιοχή θεωρείται αρχαιολογικός χώρος. Στο νησί αυτό μπορείτε να πάτε κολυμπώντας, τα νερά είναι αρκετά ρηχά (περίπου 2 μέτρα βάθος). Υπάρχει και εκεί μια παραλία μικρή, συνήθως χωρίς κόσμο.Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Search